Balık Yağı Omega – 3

BALIK YAĞI

Balık yağı ağırlıklı olarak insan beslenmesinde ve su ürünleri yetiştiriciliği endüstrilerinde ve kedi-köpek yem maddesi olarak kullanılır.

Balık yağı pişirme, presleme ve santrifüjlerle ayrıştırma ile Karadeniz Hamsiden üretilir. Balık yağı, dünyada eşsiz olan DHA bakımından zengindir.

 

DHA açısından zengin Karadeniz hamsi balık yağı, sürdürülebilir yakalanan Karadeniz hamsisinden (Engraulis encrasicolus) üretilir. Hamsi pelajik bir balık türüdür ve vücudu% 10’a kadar yağ içerir. Balıkçılık mevsimine göre hamsi yağ içeriği değişir.

Karadeniz’in balık yağı omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynağıdır. Karadeniz balık yağı DHA bakımından zengindir. EPA / DHA = 10 / 20’lik sabit bir profile sahiptir.

BALIK YAĞI ÜRETİMİ

Bitkiler kendi karbonhidratlarını, amino asitlerini, yağ asitlerini ve vitaminlerini çevredeki azot, karbondioksit, mineraller ve güneş enerjisinden tedarik edebilir. Bunlar sağlıklı hayvanların büyüme, gelişme ve işlevleri için gereklidir.

İnsanlar ve hayvanlar bitki yetiştirirken, yağ asitlerini enzimler yoluyla Omega-3 ve omega-6 asitleri gibi yüksek oranda doymamış yağ asitlerine metabolize edebilirler.

Balık yağı, uzun zincirli omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. EicosaPentaenoik Asit (EPA 20: 5 n-3) ve DocosaHexaenoik Asit (DHA 22: 6 n-3), iki ana uzun zincirli yüksek oranda doymamış omega-3 yağ asitesidir. Yosunlar tarafından üretildikleri deniz ortamında en çok bulunurlar. Yosunlar zooplankton tarafından yenir. Zooplankton balıklar tarafından yenilir ve bunun sonucu olarak balık yağı EPA ve DHA içerir.

Balık yağı, hamsi, sardalya gibi küçük yağlı pelajik balıklardan üretilir; Yenilebilir balık, morina karaciğeri veya yosun, krill gibi dünyadaki diğer deniz kaynakları. Peru ve Şili, dünyanın en büyük balık yağı üreticisidir. Balık yağı kalitesi, hammaddenin kalitesine ve işlenmesine bağlıdır. Hammadde ne kadar taze olursa, son ürün de o kadar taze olur.

        BALIK YAĞININ HAYVANLARA YARARLARI

Su ürünleri yetiştiriciliği için balık yağı da çok önemlidir. Balık yağı, balıkların hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlayacak bağışıklık sistemlerini geliştirir.

  •  
    – İyileştirilmiş bağışıklık.
  • – Hastalığa direnç ve hastalıktan sonra iyileşme.-
    – Daha iyi üreme ,büyüme ve yem dönüşümü sayesinde gelişmiş verimlilik.
  • – Yüksek besin içeriği nedeniyle azalan yem maliyeti.
  • – Yumuşak ve parlak tüyler.
  • – Deri , cilt ve tırnak , mantar problemlerini tedavi eder.
  • – Kemik ve iskelet sistemine olumlu etkileri vardır .
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,